Červená cibuľa nakladaná v octovom náleve oživí akýkoľvek pokrm, no extra šmrnc dodá burgrom a mäsovým jedlám. Rada ju dávam v pohári mužským oslávencom ako narodeninový darček. Síce najskôr nechápu, no po otvorení si ju pýtajú pravidelne znova. Jej príprava nezaberie viac ako 15 minút a podporíš ňou svoj mikrobióm.
Nebudem sa rozpisovať o tom, prečo by každá žena mala do svojho jedálnička pickles zaradiť. Koniec koncov, o jej prínosoch pre ženské zdravie si môžeš prečítať tu.
Radšej sa s tebou podelím o môj najobľúbenejší recept na pickles, ktorý je z červenej cibule. Podľa tohto postupu si môžeš rovnaký nálev pripraviť na akýkoľvek iný druh zeleniny, ktorý budeš chcieť vyskúšať.
Zatiaľ som vyskúšala reďkovky, kapustu, cviklu, daikon reďkovku či mrkvu. Všetko chutilo super 🙂
Na množstvo, ktoré uvádzam nižšie, budeš potrebovať jeden menší pohár na zaváranie. Postačí ti aj polovičná veľkosť toho tradičného 750 ml veľkého pohára na uhorky.
INGREDIENCIE
2 stredne veľké červené cibule
1/2 šálky jablčného octu
1 šálka vody
1 a 1/2 ČL soli
1/2 PL cukru
cca 6 ks nového korenia
POSTUP
Hotovo, na druhý deň už môžeš túto pochúťku konzumovať.
Ak chceš vedieť, v ktorej fáze tvojho cyklu ti pickles preukáže najväčšiu službu, pozri sa do Ťaháku
Dúfam, že ti bude chutiť.
Zuzana