Je fajn variť každý deň čerstvý pokrm, nie vždy však na to máš čas alebo energiu. Vtedy príde vhod recept, ktorý vyžaduje minimum úsilia, má vyvážený pomer živín a dá sa dobre uskladniť aj na deň-dva vopred a potom už len zohriať a jesť.
Pastiersky koláč je presne ten typ jedla, ktorý rada v takýchto situáciách varím. Pôvodná verzia má navrchu zapečenú zemiakovú kašu, ktorá prispeje k ešte väčšej sýtosti jedla. Ak momentálne pracuješ na hormonálnej rovnováhe, asi si už počula, že je dobré prihliadať na množstvo sacharidov v strave a kombinovať ich s ostatnými makroživinami tak, aby ti nespôsobovali po jedle príliš rýchly a prudký nárast krvného cukru v krvi. V tom prípade odporúčam trošku zaexperimentovať a vyskúšať namiesto klasickej zemiakovej kaše pripraviť kašu z petržlenu alebo zeleru. Alebo aspoň skúsiť zmiešať zemiaky a petržlen v pomere 50:50 🙂
Skvelé je aj to, že do mäsovej zmesi môžeš pridať akúkoľvek zeleninu, ktorú máš momentálne v chladničke a potrebuješ ju čo najskôr spracovať.
Ingrediencie
500 g mletého hovädzieho mäsa
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
3 PL paradajkového pretlaku
100 g hrášku
100 g šampiňónov nakrájaných na plátky
4 väčšie petržleny
1 dcl mlieka
2 PL tymiánu
1 PL drvenej rasce
1 PL mletej papriky
100 g nastrúhaného syra
soľ, korenie
Ako na to
Ak recept vyskúšaš a bude sa ti páčiť, veľmi ma poteší, ak mi dáš vedieť 🙂
Nech ti chutí!
Zuzana